Wedstrijdverslag Lierop – SJVV

Afgelopen zondag speelde Lierop 1 thuis tegen SJVV, een wedstrijd die misschien wel de boeken in zal gaan als de warmste in een behoorlijk lange tijd. Terwijl de spelers tussendoor drinkpauzes namen en de supporters op veld 3 lekker in de schaduw konden kijken, probeerde Lierop zich te revancheren voor de nederlaag van een week eerder tegen Ysselsteyn.
 
Dat ze ondanks de hitte sterk begonnen was voor iedereen langs de kant al snel duidelijk. Lierop komt via Tijn door op de rechterkant en met een afgemeten voorzet bereikt hij Nick, die de bal van Tijn promoveert tot assist: 1-0. Lierop speelt zo sterk dat het niet heel veel later weer vissen is voor de doelman van de uitploeg. Uit de rebound weet Rob Kornuijt de 2-0 binnen te schieten, met nog geen 10 minuten op de klok. Van het jubileumfeest van onze hoofdsponsor lijken ze naast het veld meer last te hebben dan in het veld.
 
Lierop smijt met krachten en heeft zijn les van vorige week op het middenveld ook geleerd: met veel beweging krijgt SJVV er amper grip op. Terwijl SJVV vervolgens de onderkant van de lat raakt, de bal laatste weer terug het veld in, is het de thuisploeg die de wedstrijd al snel volledig in het slot gooit. Nick raakt eerst nog geblesseerd na een onbesuisde tackle, zijn vervanger is Sjoerd van Seggelen, maar kort daarna zet Lierop de 3-0 op het scorebord (figuurlijk gezien, aangezien er bij veld 3 geen scorebord staat). Een aanval belandt over veel schijven via Sjoerd van Heugten, Tijn en Sjoerd van Seggelen bij Kevin, die de bal binnen tikt en zodoende de wedstrijd al vroeg in de eerste helft beslist.
 
Bij de start van de tweede helft wordt Daan vervangen door Bart, maar de intenties blijven hetzelfde: Lierop is op zoek naar doelpunten. Ze blijven goed spelen en krijgen behoorlijk wat kansen op meer. Even later vallen ook Rob van der Sluijs en Hidde in voor Thijs en Tim Swinkels. Hoewel Lierop goed blijft spelen eist de enorme warmte hier en daar ook zijn tol. Beide ploegen lijken het de laatste fase wel prima te vinden en dus eindigt de wedstrijd, ondanks kansen op  meer goals, in een prima 3-0 zege.
 
Komend kermisweekend stuit Lierop op SSE, de derby die in Someren-Eind volledig des keizers baard is aangezien Ysselsteyn zich al geplaatst heeft voor de volgende ronde van de beker. Hopelijk krijgen we weer een leuke wedstrijd te zien, een week later begint de competitie voor Lierop met een uitwedstrijd. Tot dan!
 
De opstelling: Jelle Welten; Rens, Stijn, Thijs, Daan; Tim Swinkels, Sjoerd v Heugten, Rob Kornuijt; Tijn, Nick, Kevin; Op de bank vandaag Bart, Hidde, Sjoerd van Seggelen en Rob vd Sluijs
 

Vind je dit een leuk bericht? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

HIER VINDT JE ONS

SV Lierop
Sportpark de Renkant
Schuttersstraat 19
5715 BH  Lierop

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief. Met enige regelmaat versturen wij een nieuwsbrief naar jouw mailbox. Zo ben, en blijf je altijd op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze club!