Vertrouwenspersoon

Hoi allemaal,

Mijn naam is Emilie Ruijssenaars -de Vries, ik ben geboren en getogen in Lierop. Ik wil mij graag middels dit bericht voorstellen als vertrouwenspersoon binnen SV Lierop.

Mijn achtergrond ligt in de sportwereld, na in Lierop verschillende sporten te hebben gedaan zoals judo, tennis en dansen op jonge leeftijd ben ik uiteindelijk triatlon gaan doen. Het verenigingsleven is mij bekend binnen verschillende sportdisciplines.

Daarna ben ik uiteindelijk mijn kennis in de sport gaan uitbreiden op het CIOS in Sittard. Ik heb 8 jaar als Sportinstructeur bij de Koninklijke Landmacht gewerkt en in 2017 heb ik een switch gemaakt naar een eigen sport/ coaching bedrijf in voeding en duursport.

Tijdens deze periode heb ik ook 4 jaar gewerkt binnen een organisatie die drop-outs tussen de 4 en 30 jaar opvangt met de diagnoses hoogbegaafdheid en hoog sensitiviteit. Vaak zaten deze jongens en meiden niet lekker in hun vel en knapte ze op zodra ze bij ons terecht kwamen. Ook daar was ik verantwoordelijk voor het in beweging krijgen van hun, met alle middelen die er zijn, waaronder sport er 1 was. Tegenwoordig ben ik werkzaam als sociaal werker in Eindhoven bij Stichting Springplank. Mijn gezin bestaat uit mijn man, mijn dochter, mijn zoon en onze lieve hond Lola.

Wil je graag eens je verhaal kwijt of zit je ergens mee als lid of als ouder, zoek dan contact met mij op. Dan kunnen we het tijdens een bakje koffie/ thee of wandeling, het er samen over hebben. Heel veel plezier allemaal met het voetballen, vol trots voor SV Lierop.

Tot ziens!

Groetjes Emilie

PS: voor contact, stuur een app naar mij en ik bel je zo snel mogelijk terug!
Mijn nummer is 06-13369890.

Wanneer en waarmee kan de vertrouwenspersoon je helpen?
 
SV Lierop is een grote, levendige vereniging waar spelers, trainers, bestuursleden, supporters en sponsoren veelvuldig contact met elkaar hebben. SV Lierop wil dat dit op een prettige, veilige manier kan. Dit lijkt een vanzelfsprekendheid. Vaak wordt er van uitgegaan dat dit het geval is en vaak is dit ook zo. Toch kunnen er zich situaties van zogenaamd ongewenst gedrag voordoen. Daarom hebben wij nu een vertrouwenspersoon binnen de gelederen. Dat is Emilie Ruijssenaars -de Vries. De vertrouwenspersoon heeft bij ongewenst gedrag binnen de vereniging een ondersteunende taak naar de hulpvrager(s). Het zogenaamd ongewenst gedrag komt overal voor en kan het sportplezier in hoge mate bederven. Onder ongewenst gedrag wordt in ieder geval verstaan:

 • Seksuele intimidatie
 • Agressie en geweld
 • Pesten
 • Discriminatie
 • Interne criminaliteit
 
Indien je last hebt van dit ongewenste gedrag, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon heeft dan o.a. als taak:
 
 • Te luisteren naar jouw klachten en/of problemen
 • Nagaan of bemiddeling wenselijk is
 • In samenspraak met de hulpvrager bepalen van de te ondernemen stappen
 • Doorverwijzen naar hulpverlening
 • Ondersteunen van de klager
 • Nazorg verlenen
 
Het spreekt voor zich dat alle vragen vertrouwelijk behandeld worden. SV Lierop wil met de vertrouwenspersoon zorgdragen voor het tot stand brengen van deze veilige omgeving, zowel in de preventieve sfeer (vroegtijdige signalering) als in de oplossende sfeer (hulp bij belangrijke kwesties).

HIER VINDT JE ONS

SV Lierop
Sportpark de Renkant
Schuttersstraat 19
5715 BH  Lierop

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief. Met enige regelmaat versturen wij een nieuwsbrief naar jouw mailbox. Zo ben, en blijf je altijd op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze club!