<
>
0492 - 33 15 89
Webshop
Login
Actueel programma
Actuele standen
Actuele uitslagen
Actuele verslagen
SV Lierop tweets
Verslag kampioenswedstrijd JO15-1 SV Lierop – JO15-2 Geldrop, 17 december 2022
 
De mooiste kampioenschappen zijn degene die je niet verwacht. Daarom zal het behaalde kampioenschap van de JO15-1 van SV Lierop op 17 december 2022 nog lang herinnerd worden, al is het maar door de spelers zelf. In de allereerste plaats vanwege dat niet eens zeker was of de wedstrijd wel gespeeld kon worden. In de aanloop naar de wedstrijd was het al dagen koud, temperaturen ’s nachts ruim onder nul, en het had ook licht gesneeuwd. En als de wedstrijd niet door kon gaan, dan was de JO15-2 van Geldrop kampioen. Maar nadat op zaterdagochtend duidelijk was dat het veld van SV Lierop er prima bij lag, was er geen enkele reden om de wedstrijd te laten vervallen. De kou kon niemand deren.
 
En er is natuurlijk niets mooiers om een wedstrijd te spelen om het kampioenschap tussen de nummers één en twee in de poule, respectievelijk de JO15-2 van Geldrop en de JO15-1 van SV Lierop. Geldrop had tot dat moment nog geen wedstrijd verloren en had het indrukwekkende doelsaldo van 49 doelpunten vóór en slechts 2 doelpunten tegen. SV Lierop had één wedstrijd gelijk gespeeld. Daarmee had Geldrop genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden en was Geldrop duidelijk favoriet. De druk lag echter ook bij Geldrop, die al ruim een uur van tevoren op de Renkant aanwezig waren en drie kwartier vóór de wedstrijd al in de kleedkamer zaten waar het team een instructie kreeg van de coach van Geldrop. Maar zeker ook omdat er behoorlijk wat supporters uit Geldrop op de tribune zaten tijdens de wedstrijd.
 
In de eerste helft werd snel duidelijk dat het een spannende wedstrijd werd. Geldrop ging niet zonder slag of stoot winnen van SV Lierop. Een groot deel van de wedstrijd speelde zich af op het middenveld, maar Geldrop kreeg in de eerste helft wél de grootste kansen. De keeper van de JO15-1, Keano Hurkmans, moest diverse reddingen verrichten, en werd daarbij geholpen door zijn verdediging. Rens Kuypers haalde daarbij onder meer een bal van de lijn. Aan de andere kant kreeg SV Lierop geen hele grote kansen. Zo bleef het in de eerste helft uiteindelijk 0-0 tot aan het rustsignaal. Gezien het enorm aantal doelpunten dat Geldrop tot dan toe in het seizoen had gemaakt, was dit al een prestatie op zich van SV Lierop. Ongeacht het eindresultaat konden de jongens van SV Lierop trots zijn. Dat werd in de rust ook duidelijk gemaakt door de coach. Toen ook nog duidelijk werd dat het er hard aan toe ging in de kleedkamer van de tegenstander, waar de coach van Geldrop een echte donderspeech leek te geven aan zijn team, kregen de jongens van SV Lierop steeds meer zin in de tweede helft. We zouden wel eens zien wie er kampioen zou worden.
 
In de tweede helft leek er in eerste instantie echter weinig te veranderen in het spelbeeld. En uiteindelijk kwam daar dan toch de 0-1 voor Geldrop na ca. 15 minuten spelen. Een afstandsschot, dat in eerste instantie niet echt gevaarlijk leek, ging er op de één of andere manier toch via de binnenkant paal in. De vreugde bij Geldrop was groot. Niets leek meer mis te kunnen gaan. Maar waar een team dat achter komt soms nog wel eens kan opgeven, bleven de jongens van SV Lierop volop strijden. En hun inzet werd ook beloont. Bij een aanval van SV Lierop kreeg Wout van Bemmelen de bal aangespeeld links op het middenveld op de helft van de tegenstander. Daarbij trok hij drie spelers van Geldrop naar zich toe. Toen hij daarbij leek vast te lopen, lukte het toch om de bal met buitenkant rechts voor de goal te krijgen. Daar stond Sam Leenen helemaal vrij en die kon de bal vervolgens langs de keeper van Geldrop inschieten. Het was 1-1, maar het voelde alsof SV Lierop de overwinning had behaald. De spelers van Geldrop schrokken zich ook rot, zo leek het. Hoe kon dit?
 
Vanuit de kant liet de coach van SV Lierop vervolgens Jelle Hurkmans ook weer invallen, die eerder in de tweede helft licht geblesseerd naar de kant was gegaan. En het was een strategisch slimme zet om Jelle Hurkmans niet centraal op het middenveld terug te laten keren, maar hem rechtsvoor te positioneren. Niet veel later betaalde zich dat uit. Jelle Hurkmans kreeg de bal in de loop aangespeeld, kon doorstomen over de rechterflank waarbij hij zijn tegenstander voorbij liep, waarna hij naar binnen kon trekken en met rechts de bal voorbij de keeper kon inschieten. 2-1. Een verrassing was in de maak, want wie had dit verwacht? Geldrop had tot aan de wedstrijd tegen SV Lierop slechts twee doelpunten tegen gekregen en nu lagen er al twee in, in één helft. Toen Jelle Hurkmans enkele minuten later vervolgens op een min of meer gelijke wijze de 3-1 binnenschoot, was duidelijk dat de grote verrassing werkelijkheid werd. Kort daarna volgde het eindsignaal, eindstand 3-1. Daarbij waren er vanuit de supporters van SV Lierop kennelijk toch enkele die het kampioenschap al hadden zien aankomen, gezien het vuurwerk dat vervolgens werd afgestoken.
 
Wout van Bemmelen, Rens Kuypers, Tim Groot Nibbelink, Sam Leenen, Han van de Laar, Gijs Swiggers, Tijs Coolen, Sjors Cranenbroek, Keano Hurkmans, Fer van Leeuwen, Jurre Beijers, Tycho Mers, Jan van Lieshout en Jelle Hurkmans: Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap najaar 2022!!
 
 
Sponsoren
<
>
  Omhoog
Copyright SV Lierop · 2017 · Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop · Privacystatement