<
>
0492 - 33 15 89
Webshop
Login
Actueel programma
Actuele standen
Actuele uitslagen
Actuele verslagen
SV Lierop tweets

 SV Lierop – SSE (1-0) (11-12-2022)

 

Het vlaggenschip van SV Lierop heeft afgelopen zondag een zeer belangrijke derby zege geboekt op directe concurrent SSE. In Kaauwvoetenland, dat voor de supporters langs de kant zijn naam eer aan deed, hield Lierop 1 de drie punten in eigen huis.

Lierop trof met SSE een concurrent uit de middenmoot, die net als de rood-witten slechts een van de laatste vijf wedstrijden wist te winnen. Daarnaast pakte Lierop de afgelopen wedstrijden behoorlijke wat rode kaarten, waardoor er hier en daar wat geknutseld moet worden in de opstelling.

Ondanks de grote belangen, je wilt immers niet een half jaar aan een nederlaag tegen een rivaal herinnerd worden, kent de eerste helft geen enorm spektakel. Beide ploegen delen hier en daar een speldenprik uit maar wachten lang met het creëren van echt grote mogelijkheden. Lierop probeert via Bas van de Witteboer en Tijn van Nuenen tot kansen te komen maar beide testen de doelman maar weinig. De eerste grote mogelijkheid is dan voor SSE. Een schot van afstand gaat via Han Maas tegen de paal, waarna de bal terug komt in de doelmond. Door wat geklungel van SSE voor het doel komt Han echter wederom op tijd met een redding.

Aan de andere kant zet Lierop onder andere via Tijn en Bas een goede aanval op. De bal komt bij Rob Kornuijt, maar die ziet zijn inzet geblokt worden. Er volgt een paar minuten later nog een grote kans voor Hidde Maas met een inzet die net wat kracht mist. Voor rust komt er nog wat Lierops gevaar uit vrije trappen en een lange bal van Bart Sijbers op Sjoerd van Seggelen, maar het net weet de thuisploeg niet te vinden. Daarmee gaan de teams met een brilstand rusten.

Het is vervolgens Lierop dat de beste thee heeft in de rust, want ze beginnen de tweede helft zeer voortvarend. Tijn geeft een vrije trap uitstekend voor waardoor Bart hem prima binnen kan koppen: 1-0. Het blijkt een van de eerste, en zeker niet de laatste kansen voor de ploeg van Mark Lommen in het tweede bedrijf. Ondertussen wordt ook SSE steeds dreigender, met een aantal pogingen van buiten de zestien die een aantal keer tot scrimmages voor het Lieropse doel leiden. Ze lopen dankzij oplettende verdedigers en doelman Han vaak goed af.

Op zoek naar de gelijkmaker wisselt SSE en gaan ze meer ruimte weggeven. Het dwingt Lierop verder terug te verdedigen met de kont tegen eigen zestien aan. Grote kansen levert het de uitploeg echter niet op uit open spel. Wel is duidelijk dat de thuisploeg goed moet blijven opletten om de nul te houden en de punten over de streep te trekken. Daarvoor krijgt het nog kansen op die opdracht makkelijker te maken. Een goede actie van Tijn, die voor veel gevaar zorgt de tweede helft, maakt dat hij kan schieten. Tijn raakt de paal, waarna Bas in een poging te schieten naar de grond wordt getrokken. De scheidsrechter geeft voordeel in plaats van een penalty, waarna Sjoerd er nog bijna 2-0 van weet te maken.

Diep in de extra tijd krijgt Lierop nog een hele grote counterkans, als de doelman van SSE met een vrije trap mee naar voren gaat. De afgeslagen bal belandt bij Tijn, die de bal centimeters voor het doel langs schiet. Het blijkt de laatste grote kans van de wedstrijd, waardoor Lierop er met de zege vandoor gaat.

Door de belangrijke overwinning stijgt Lierop over SSE heen naar de 7de plaats. Na 11 wedstrijden heeft het 14 punten en bezet het een plaats in de middenmoot. Het was de laatste officiële wedstrijd voor de winterstop. Het eerste weekend in februari wordt de competitie weer hervat, dan gaat Lierop pogen zich te revancheren in een andere derby, thuis tegen SVSH.

 
 
 
SV Lierop –ONDO 6-3 (2-2) (Wedstrijd 26, 27-05-2018)

Hoewel er helemaal niets meer op het spel stond werd de laatste wedstrijd van het seizoen niet zomaar een wedstrijd. Met prachtige rode fakkels, onder knallend en schitterend vuurwerk mochten de twee teams het veld betreden. Dat was omdat het niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen was, maar vooral omdat het de laatste wedstrijd was van aanvoerder Dirk van Vlokhoven. Dirk sloot een imposante carrière van bijna 20 jaar in het eerste van Lierop af en dat mocht uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. Dus werd hij in de bloemetjes gezet voordat het eerste fluitsignaal klonk. Dat fluitsignaal was voor de pupil van de week en laat dat nou net Cas van Vlokhoven zijn, jawel, de zoon van ..

Het zou allemaal nog mooier zijn geweest als Dirk in de 18e minuut iets meer geluk had gehad bij een prachtige uithaal. Hij stuurde de bal van zo’n 30 meter afstand naar de linkerkruising waar die de binnenkant van de paal raakte om vervolgens via de binnenkant van de andere paal weer het veld in te ketsen. Scheidsrechter Keijsers keek begripvol naar Dirk en liet merken dat hij hem graag geteld zou hebben, maar de bal was echt niet over de lijn geweest.

Ondanks de naweeën van Heusden-kermis en het Peteyfest ontspon zich een aantrekkelijk duel waarin het spel op en neer ging en er veel doelpunten vielen. In de 23e minuut een korte drinkpauze omdat men had verwacht dat het heel heet zou worden en omdat de Heusdenaren nadorst hadden. ONDO opende de score met een kopbal van Bart Jansen uit een corner. Jansen kopte eerst op de lat en zette vervolgens het hoofd opnieuw tegen de bal. Even later legde Dirk van Vlokhoven de bal pasklaar voor de voet van Bas van den Wittenboer die met een prima knal buitenkant wreef voor de gelijkmaker zorgde. In de 36e minuut kwam de laatste wissel voor de 36-jarige Dirk van Vlokhoven. Onder luid applaus verliet hij het veld.


Meteen daarna rondde Robin Jansen een snelle Heusdense aanval af, 1-2. Vlak voor de rust werd Hidde Maas onderuit gehaald randje strafschopgebied en ging de bal op de stip. Een beslissing die discutabel was en normaal felle discussies tot gevolg gehad zou hebben, maar waar nu niemand van wakker lag. Ralf van de Laar benutte de penalty, 2-2.

Na de thee mocht Bas van den Wittenboer een door Bart Sijbers en Hidde Maas prima opgebouwde aanval afronden en dat betekende een 3-2 voorsprong voor Lierop. Na een mooie solo van Ralf van de Laar drukte Hidde Maas de 4-2 af. Uit een corner kwam ONDO dankzij de net ingevallen Ronald Bakens terug tot 4-3. De plannen voor een Heusdens slotoffensief werden echter meteen teniet gedaan. Kevin Geerts zette de bal perfect voor en Bas van den Wittenboer zorgde met een snoekduikkopbal voor 5-3. Even later ontfutselden Daan Hooglugt en Kevin Geerts de bal bij enkele ONDO-spelers en werd Ralf van de Laar in stelling gebracht. Ralf zorgde voor een prachtig slotakkoord door met een lepe stiftbal de Heusdense doelman Luuk van den Boer te verschalken. Eindstand 6-3 voor Lierop en dat betekende ook een mooi afscheid voor trainer Harold van Doorn, die na vijf jaar Lierop gaat verlaten. Van Doorn kan terugkijken op een succesvolle periode waarin Lierop van de 5e naar de 4e Klasse wist te promoveren en de selectie zich goed heeft doorontwikkeld. SV Lierop kan dan ook weer met vertrouwen uitzien naar het nieuwe seizoen. 
 
 
 
Lierop werkt niet mee aan feestje SVSH tijdens laatste thuiswedstrijd in 4de klasse (Wedstrijd 25, 20-05-2018)
 
Lierop 1 heeft zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen om weten te zetten in een overwinning. Hekkensluiter SVSH maakte het Lierop nog knap lastig, maar kon een nederlaag op eigen veld uiteindelijk niet voorkomen. Lierop begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het alleen met een wonder nog in de nacompetitie terecht kon komen door de knappe overwinning in Ospel van afgelopen donderdag, SVSH is al lang en breed gedegradeerd en wil de feestelijke afscheidsmiddag glans geven met een overwinning in de voor hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen.
 
De wedstrijd begint zoals het verschil op de ranglijst al zou doen vermoeden; Lierop heeft de bal en krijgt van SVSH alle tijd om op te bouwen. SVSH trekt zich op eigen helft terug en vormt zo een blok voor de eigen zestienmeter. Ze komen echter al vroeg op voorsprong; Bas van de Witteboer zou volgens de scheidsrechter een overtreding hebben gemaakt, al leek het toch echt een fair duel, waardoor Someren-Heide een vrije trap mag nemen rond de middencirkel. De bal wordt goed voorgegeven en ook nog eens binnengekopt door de nummer 10: 1-0. Een minuut later krijgt Lierop zelf een kans om de stand alweer gelijk te trekken, maar Bas kopt de goede voorzet van Ralf van de Laar net over het doel. Het vervolg in de eerste helft gaat op en neer: Lierop krijgt een aantal goede kansen met o.a. een prachtige uithaal van Chris Filippini van dertig meter afstand, maar geeft de kansen voor het doel zo nu en dan ook even makkelijk weg. Ballen uit corners en voorzetten worden niet goed verwerkt maar SVSH mist de spits die de balletjes er dan nog net in tikt. Na een half uur moet Kevin Geerts de geblesseerde Thijs van Heugten noodgedwongen vervangen, maar de noodzakelijke wissel blijkt al snel een hele goede te zijn: een wederom strakke voorzet van Ralf van de Laar levert namelijk een doelpunt op vlak voor rust en de doelpunten maker is Kevin, die de bal binnenkopt terwijl hij ook nog eens een van de verdedigers van SVSH van zich af weet te houden: 1-1.
 
Die gelijkmaker vlak voor rust doet Lierop goed, getuige van de sterke start in de 2de helft. Het is de sterk spelende Ralf van de Laar die, na een mooie aanval via Bas van de Witteboer en Bart van Brussel, de bal prachtig vanaf 20 meter over de doelman van Someren-Heide heen stift: 1-2. Het doelpunt doet Lierop goed, maar het blijft spannend; De Hei legt zich duidelijk niet neer bij de nederlaag en probeert kansen te forceren. Het laat echter ook direct zien waarom de ploeg pas 9 punten pakte: het gebrek aan creativiteit. Dat lijkt ze in de 68ste minuut dan ook definitief op te breken als Lierop de wedstrijd in het slot denk te gooien met de 1-3: Ralf van de Laar eist wederom een hoofdrol voor zich op met een panklare voorzet die door Bas prima wordt gepromoveerd tot assist, Bas kopt de bal goed tegendraads in en maakt zo de 1-3. Toch weet SVSH van geen ophouden en de te prijzen mentaliteit levert ze ook nog een doelpunt op: een buitenspelgoal die door de afscheid nemende scheids, niet wordt afgekeurd brengt de spanning terug in de wedstrijd: 2-3.
 
Iets daarvoor is Bas vervangen door Dirk van Vlokhoven, maar waar Lierop voor de goal hoopt zelf nog een paar keer te scoren moet het na de aansluitingstreffer van SVSH zelf oppassen. De thuisploeg doet er alles aan en vecht zich te pletter voor de 3-3, maar Lierop raapt zich iedere keer bijeen en weet de overwinning uit het vuur te slepen. Het betekent de tweede uitoverwinning op rij, nadat ze de nog te spelen 2de helft in Ospel van een 2-1 achterstand nog om wisten te zetten in een 2-3 overwinning. De overwinning betekent tevens voor Lierop de zekerheid dat het volgend seizoen wederom actief is in de 4de klasse.
Volgende week volgt de laatste (thuis)wedstrijd van de competitie en onder leiding van coach Harold van Doorn, tegen nummer 4 ONDO.
 
 
Lierop - Brandevoort 2-0 (1-0) (Wedstrijd 22, 29-04-2018) 
Lierop door broodnodige zege bijna zeker van definitief lijfsbehoud
Lierop 1 speelde afgelopen zondag tegen Brandevoort, een concurrent op de ranglijst, die voorafgaand aan de wedstrijd met 1 punt meer 1 plek hoger op de ranglijst 7de staat, waar Lierop met 25 punten de 8ste plek bezet. Lierop is nog steeds niet zeker van lijfsbehoud en zal dus moeten winnen om niet in de nacompetitie tegen degradatie terecht te komen.
 
De wedstrijd begint tegen de verwachtingen in met veel kansen. Zo kan Brandevoort uit een corner in de 2de minuut al scoren, maar zij laten het na, net als een paar minuten later, als Sander van de Loo net op tijd tussen de speler en bal komt. Brandevoort speelt uiteindelijk bijna de hele wedstrijd met 5 man achterin, wat het voor Lierop zeer lastig maakt om tot kansen te komen. Toch krijgt ook Lierop kansen in de beginfase en weet het zelfs op voorsprong te komen. Sander van de Loo maakt een loopactie richting het doel van Brandevoort en schiet na een 1-2tje met Ralf van de Laar op het doel. De keeper van Brandevoort staat ver voor zijn doel en kan de bal als deze aangeraakt en van richting veranderd wordt slechts een klein tikje geven. Niet genoeg, want Lierop juicht als de bal een paar seconden later over de doellijn stuitert, iets waar velen geen doellijntechnologie voor nodig hebben gehad: 1-0. Enkele minuten later moet Lierop eigenlijk ook de 2-0 maken, maar Brandevoort haalt de bal nog knap van de lijn en voorkomt daarmee een vroege mokerslag.
 
Toch geeft de 1-0 ruststand het aantal kansen over en weer niet helemaal juist weer, Brandevoort raakt nog verscheidene malen de paal en lat terwijl ook Lierop nog kansen krijgt die het niet optimaal benut; als het bij rust 3-2 had gestaan had niemand daar van opgekeken. Lierop moet de 2de helft wel een manier vinden om wat beter om te gaan met die 5 verdedigers van Brandevoort, die counteren vrijwel onmogelijk maken.
 
Het lijkt vervolgens al vroeg in de tweede helft beslist te gaan worden; Bart van Brussel komt door en schiet op doel, maar hij raakt de paal waardoor Brandevoort ontsnapt aan de beslissing in deze wedstrijd. Vier minuten later opnieuw een kans op 2-0 voor Lierop, het is ditmaal Thijs Bekx die weggestuurd wordt richting het doel van Brandevoort maar nog net op tijd van de bal kan worden gezet. Brandevoort zet vervolgens de hakken in het zand maar wordt ondanks felle tegenstand niet écht gevaarlijk; Lierop weet ze de eerste 15 minuten goed in bedwang te houden, maar moet tegen het einde toch een aantal kansen toestaan. Lierop wisselt intussen twee keer: in de 63ste minuut vervangt Kevin Geerts Bart van Brussel en later vervangt Maarten van Einden Thijs Bekx. Ondanks deze wissels blijft het tot het einde zeer spannend. Kadir Sahin, de nummer 17 van Brandevoort, komt tot twee maal toe door op de linkerkant er krijgt beide keren een schot op doel, maar schiet beide keren ook slecht in. De beslissing valt laat in de wedstrijd als eigenlijk niemand nog op doelpunten rekent; Kevin Geerts scoort 2-0 en betaalt zijn invalbeurt dus uit met een doelpunt.
 
Brandevoort vist ondanks de vele kansen dus achter het net op sportpark de Renkant, waar Lierop een hele belangrijke overwinning boekt, maar daarvoor eerst nog even dit: de nummer 14(nummer laatst) degradeert direct, nummers 12 en 13 spelen nacompetitie. Lierop staat door de overwinning nu 6e en neemt tevens met 3 punten meer afstand van de nieuwe nummer 12 Neerkandia, dat 21 punten bezit. Lierop speelt volgende week tegen SJVV, een inhaalwedstrijd, en treft daarna eigenlijk alleen nog maar, op basis van de ranglijst, sterkere tegenstanders, op hekkensluiter SVSH na dan. Door de overwinning lijkt Lierop aan 3 punten genoeg te hebben om de nacompetitie definitief te ontlopen, het heeft nu 28 punten en kan door een verschil van 20 punten met SVSH in ieder geval niet direct degraderen.
 
 
Lierop - Oda 7-2 (3-0) (Wedstrijd 20, 15-04-2018)
Lierop boekt monsterzege dankzij vierklapper Hidde Maas (7-2)
 
Lierop 1 speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen FC ODA uit Weert. Aan de stand vooraf valt nog niet veel af te lezen; Lierop staat een plek hoger dan ODA met een punt meer, maar ook met drie wedstrijden meer gespeeld. Kijkend naar het aantal verliespunten staat Lierop geen 9de maar 11de op de ranglijst, wat enkel inhoud dat Lierop nog ingehaald kan worden door onder andere FC ODA, zonder dat ze het in eigen hand hebben. Wat wel opvalt is het doelsaldo; Lierop staat op -1, ODA speelde minder wedstrijden maar staat op -3. De belangen voor Lierop zijn wel een stuk groter dan voor ODA, aangezien Lierop bij een nederlaag een mogelijke achterstand van 11!! punten op ODA kan oplopen, mits ODA zijn inhaalwedstrijden wint, terwijl ODA bij een nederlaag nog steeds boven Lierop kan komen door zijn inhaalwedstrijden te winnen.
 
De monsterzege komt niet zomaar op het scorebord te staan, Lierop speelt namelijk een hele goede wedstrijd, te beginnen met de eerste helft. In de eerste paar minuten krijgt Thijs van Heugten namelijk al een goede schietkans, net als Bas van de Witteboer een paar minuten later. ODA komt eigenlijk niet in de wedstrijd voor en krijgen dan ook pas na een half uur de eerste kansen, Lierop staat dan echter al lang en breed voor: de score wordt in de 19de minuut geopend door een prima uitgespeelde goal die binnengelopen wordt door Bas van de Wittenboer: 1-0. Drie minuten later is het wederom raak in hetzelfde doel: Bart Sijbers komt iets buiten de zestienmeter aan de bal en schiet prachtig binnen: 2-0. Vervolgens volgen een paar goede mogelijkheden voor ODA. Ze missen echter scherpte voor het doel en worden vervolgens genadeloos afgestraft: wederom Bart Sijbers komt aan de bal en schiet de bal laag in de verre hoek, al leek de bal wel te houden voor de keeper van ODA. In de eerste helft wordt verder niet meer gescoord, al had Lierop zeker nog de kansen om er meer dan 3 te maken.
 
In de tweede helft wordt er direct weer in hetzelfde doel gescoord; onscherpheden voor het eigen doel betekenen al in de 47ste minuut de aansluitingstreffer: 3-1. Lierop heeft het vervolgens een fase lastiger maar komt die ook weer te boven; Een voorzet van Rik Duijmelinck komt terecht bij Ralf van de Laar die zijn man goed uitspeelt en schiet waarna de bal op een presenteerblaadje komt voor uitblinker Hidde Maas die de eerste van zijn vier treffers maakt: 4-1. Het lijkt de genadeklap te zijn voor ODA, maar niets lijkt minder waar. Ondertussen ontvangt Chris Filippini een gele kaart voor het neerhalen van een tegenstander en is Ruben van de Nieuwenhof er ingekomen voor Jan van Lierop, waarna ODA in de 66ste minuut wederom terugkomt in de wedstrijd door weer na slecht verdedigen de 4-2 te maken.
 
Toch is het restant van de wedstrijd voor Lierop; eerst is er nog de uitgelezen kans voor ODA om uit een vrije trap bij de zestienmeter de 4-3 te maken, maar als die gemist wordt is het Lierop, Lierop en nog eens Lierop dat de klok slaat. In de 72ste minuut een mooie goal van Hidde Maas, die zijn tweede van de middag maakt. Bart van Brussel vervangt ondertussen Thijs van Heugten waarna het wederom Hidde Maas is die scoort, dit keer stift hij de bal prachtig over de keeper heen. Hoewel hij de wedstrijdbal al binnen heeft is het nog niet klaar met de pret, als Lierop in de 84ste minuut een indirecte vrije trap krijgt nadat de keeper een terugspeelbal in de handen pakte. Na wat heen en weer passen van de bal geeft Bart van Brussel hem aan Maas die vervolgens ook nog zijn vierde van de middag maakte. Sander van de Loo heeft Rik Duijmelinck dan vervangen waarna Lierop de wedstrijd rustig uitspeelt.
 
Door de overwinning stijgt Lierop naar plek 7, al zal het de komende weken, beginnend met volgende week tegen Ospel, punten moeten pakken om niet in degradatiegevaar te komen.
 
 
Neerkandia – Lierop 4-2 (2-1) (Wedstrijd 19, 08-04-2018)
 
Het einde van de competitie nadert en het zou nog wel eens heel spannend kunnen worden voor Lierop. Na de terechte nederlaag tegen degradatiekandidaat Neerkandia zakt Lierop verder naar de gevaarlijke regionen. Het leek alsof de Lieroppenaren dit niet beseften want qua vechtlust en inzet werden ze duidelijk afgetroefd door de thuisploeg.
 
Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ begon Neerkandia furieus aan de match en al na twee minuten was het raak. Nadat Sjoerd Hooglugt een hoge bal nog net tot corner had weten te verwerken was hij bij die corner kansloos toen de geheel vrijstaande Jannes van Horen kon uithalen, 1-0. Het duurde een tiental minuten voordat Lierop zich uit de greep van Neerkandia kon ontworstelen waarna het langzaam maar zeker het initiatief overnam. Er kwamen kansjes en in de 25e minuut had de gelijkmaker moeten vallen toen Dirk van Vlokhoven de bal uit een hoge voorzet van Hidde Maas voor de voeten van Bas van de Wittenboer kopte. Bas knalde van heel dichtbij over het doel. Nog geen twee minuten daarna mikte Geert Swinkels na een snelle uitval de 2-0 onder het lijf van Sjoerd Hooglugt binnen. Lierop nam meer risico’s en bleef de weg naar voren zoeken. Na een half uur werd Ralf van de Laar met een splijtende pass van Chris Filippini in stelling gebracht. Ralf omspeelde zijn tegenstander en knalde droog binnen, 2-1. Even later had Bart Sijbers na een prima combinatie met Bas van de Wittenboer de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij wist niet af te ronden. Dankzij een geweldige redding van Sjoerd Hooglugt werd een derde Neerkantse treffer vlak voor theetijd voorkomen.
 
De verwachting en hoop binnen de Lieropse gelederen was dat de tegenstander in de tweede helft wel te overlopen zou zijn al was het maar omdat Neerkandia drie dagen eerder een inhaalwedstrijd had moeten spelen. Maar de Neerkanters begonnen de tweede helft met hetzelfde motto als waarmee ze de eerste helft begonnen waren: ‘een goed begin is het halve werk’. En omdat het verdedigen van Lierop nog niet eens half werk was kon Joep Lemmen binnen de twee minuten de 3-1 binnen mikken. Lierop ging steeds wanhopiger spelen en zocht vruchteloos naar de manier om de eenvoudig voetballende tegenstander aan te pakken. Waar Neerkant simpel de lange bal hanteerde bleven de Lieroppenaren het korte combinatiewerk zoeken wat op het vrij hobbelige veld een te grote opgave bleek. In de 63e minuut maakte Willem Mennen de vierde treffer voor de gastheren en toen was de wedstrijd gespeeld. Ook toen Dirk van Vlokhoven na een prima assist van Ralf van de Laar de 4-2 binnen tikte sloeg de vlam niet in de Lieropse pan. De simpele manier waarop Neerkandia nog diverse enorme kansen wist te creëren sprak boekdelen. Het was aan het prima keeperswerk van Sjoerd Hooglugt te danken dat Lierop niet nog meer treffers om de oren kreeg. Aan de andere kant ging de bal overigens toch nog één keer in het Neerkantse doel. Dat kwam omdat Bas van de Wittenboer uit pure frustratie de bal uit een te hoge voorzet met de hand in het doel sloeg. Diego Maradona deed dat in een grijs verleden ook ooit en zei dat het ‘de hand van God’ was. Maradona kwam daarmee weg, maar Bas hield er enkel een gele kaart aan over.
 
 
Gretig SSE maakt pover Lierop een kopje kleiner en mag weer naar boven kijken op de ranglijst (Wedstrijd 18, 02-04-2018)
 
Lierop 1 speelde op 2de paasdag tegen SSE, dat met 27 punten op de 4de plaats, vier plekken hoger dan Lierop, staat. Lierop zelf bezet de 8ste plaats met 22 punten en kan met een overwinning het gat richting nummer 4 SSE dus verkleinen tot 2 punten.
Het is echter vanaf het begin van de wedstrijd al duidelijk dat Lierop niet zomaar zal winnen op sportpark de Heikampen. In de 8ste minuut doet de eerste grote kans van SSE zich voor als een goede voorzet en de daaropvolgende kopbal door doelman Jelle Welten goed verwerkt worden tot een corner. Ook uit die corner volgt een kopkans voor SSE, maar de bal vliegt over het doel heen. Ook Lierop krijgt een tijdje later de kans om de score te openen, maar faalt eveneens. In de 17de minuut krijgt SSE een uitgelezen kans op de openingstreffer; doelman Jelle Welten haalt een tegenstander neer in de 16 meter en deze actie wordt bestraft met een penalty en een gele kaart. De penalty wordt vervolgens benut en Lierop kijkt daardoor al vroeg tegen een achterstand aan. Die wordt enkele minuten later alleen nog maar erger als een strakke voorzet over de grond prima binnen wordt gewerkt door de nr. 4 van SSE, na 24 minuten staat er al een 2-0 tussenstand op het scorebord. Coach Harold van Doorn voelt zich genoodzaakt om in te grijpen en haalt Ralf van de Laar al vroeg naar de kant voor Tim van Lieshout. Dit verandert echter weinig aan het extreem slechte spel van Lierop de eerste helft. SSE dwingt Lierop al vroeg tot de lange bal en laat de uitploeg geen moment ongestoord opbouwen, waardoor het aantal balcontacten van de Lieropse voorhoede in de eerste helft op twee handen te tellen zijn; Lierop krijgt de ballen niet bij de spelers die de goals moeten maken en komt dus ook niet tot scoren in de eerste helft. Voor SSE is er vlak voor rust nog een grote mogelijkheid op de 3-0 maar de bal wordt net voorlangs geschoten.

De tweede helft zal Lierop het echt uit een ander vaatje moeten tappen. Ze moeten na de slechte eerste helft op zoek naar de aansluitingstreffer, maar voordat de wedstrijd goed en wel hervat is ligt hij er al weer in bij Lierop; waar Jelle Welten eerst de bal nog fantastisch redt uit de kruising is het vervolgens de verdediging die bij de daaropvolgende corner niet thuis geeft. Bij de eerste paal wordt goed doorgekopt door SSE: 3-0. Na de 3-0 lijkt SSE het wel goed te vinden en nemen ze wat gas terug, waardoor Lierop iets beter, maar nog steeds niet geweldig, in de wedstrijd komt. Na een klein uur vervangt Kevin Geerts Bart van Brussel, die door het vroege verstoren van de opbouw van Lierop geen enkele bruikbare bal heeft gehad. 10 minuten later komt ook Ralf Hurkmans er in voor Tom Raijmakers. Hoewel Lierop het probeert, blijft SSE met snelle aanvallen de gevaarlijkste ploeg. In de 82ste minuut komt de aanvoerder en nr. 10 van SSE door een mooi 1-2tje in de 16 van Lierop vrij te staan en rondt hij prima af in de korte hoek; het slotakkoord volgt in de vorm van de 4-0. Lierop krijgt later via Rik Duijmelinck nog een kans op de eretreffer, maar die keeper van SSE redt prima in de korte hoek.
Lierop lijdt in Someren-Eind een kansloze nederlaag in een van Lierops kant zeer povere wedstrijd. Volgend week volgt een uitwedstrijd tegen Neerkandia, dat 13de van de 14 staat op de ranglijst, een wedstrijd die net als de week erop tegen FC ODA gewonnen zal moeten worden om nog een plaats in de subtop af te dwingen. Lierop blijft de nummer 8 met 22 punten maar ziet FC ODA, doordat die ploeg wel wist te winnen, nu met 18 punten tot op 4 punten naderen van Lierop.
 
 
Lierop schiet  met ‘slechts’ een punt tegen laagvlieger Bruheze niets op (Wedstrijd 17, 25-03-2018)
 
Lierop 1 speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Bruheze. Lierop bezet bij aanvang de 8ste plaats en is vrijwel zeker van lijfsbehoud, maar als het nog wat wil zal het de komende weken, waaronder dus tegen Bruheze, punten moeten pakken. Vooraf lijkt het geen onmogelijke klus, Bruheze is de nummer 11 en vecht nog volop tegen degradatie, voor hen is dus ieder punt welkom.
 
De 1ste helft kent meerdere gezichten. Lierop is het eerste half uur veruit de betere ploeg en controleert de wedstrijd volledig. Ze spelen sterk in balbezit en combineren er hier en daar goed op los, maar grote kansen levert het niet direct op. De kansen in de eerste helft op zich zijn op een hand te tellen: in de 9de minuut komt Ralf Hurkmans aan de rechterkant aan de bal en geeft hij strak voor, maar de bal kan nog weggehaald worden voordat een Lierop speler kopt. Een paar minuten later is er wat chaos voor het doel van Bruheze maar de doelman van Bruheze grijpt uiteindelijk nog goed in. Een kwartier later krijgt Lierop misschien wel zijn grootste kans van de wedstrijd als Ralf van de Laar op rechts door stoot richting de zestienmeter van Bruheze. Hij krijgt een schietkans, maar schiet de bal in het zijnet. Na een half uur komen de spelers van Bruheze er achter dat ze op het voetbalveld staan en gaan ze voor het eerst in de wedstrijd georganiseerd tegengas geven. Het resulteert in de 41ste minuut ook bijna in de 0-1, als de vervanger van de geblesseerde Sjoerd Hooglugt, Jelle Welten, de bal even loslaat. De bal rolt naar achteren, en volgens de spelers van Bruheze zover als over de doellijn, maar de scheidsrechter geeft geen krimp en laat doorspelen als Jelle zijn glipper ogenschijnlijk op tijd hersteld. De ruststand bedraagt 0-0.
 
Om in de 2de helft van de brilstand af te komen zal Lierop een tandje bij moeten gaan zetten tegen het dan zo stugge Bruheze. In de 54ste minuut de eerste grote mogelijkheid als de doelman van Bruheze een zelfde glipper heeft als Jelle Welten en de bal dus ook loslaat. In een paar onzekere seconden begint het gejuich maar het slaat al snel over in gejammer, want de bal rol langs het doel en kan weggeschoten worden door de verdedigers van Bruheze. Het blijft dus gelijk. Ondertussen grijpt trainer Harold van Doorn in en vervangt Kevin Geerts spits Bas van de Witteboer. Een paar minuten later brengt de Lierop coach, die na dit seizoen naar potentieel kampioen Mifano vertrekt, ook Thijs Bekx voor Ralf Hurkmans binnen de lijnen. Het is echter Bruheze dat meteen daarna gevaarlijk wordt als hun spits Michael Cooijman de bal krijgt. Doelman Jelle Welten staat ver voor zijn doel en moet toekijken hoe de spits van Bruheze de bal stift, maar tot ieders opluchting stift Cooijman de bal over het doel heen.
 
Lierop krijgt in het vervolg nog kansen, maar Bruheze houdt conditioneel ogenschijnlijk makkelijk stand en komt er zo nu en dan ook heel goed uit. In de 78ste minuut volgt de laatste wissel van Lierop als Bart van Brussel, die eindelijk terug is van zijn blessure, vervangen wordt door Tom Raijmakers. De grootste kans van de 2de helft volgt in de 86ste minuut en is voor Lierop. Thijs Bekx ontvangt een prachtige steekpass en nadert de goal, hij haalt uit maar schiet naast. Lierop weet ook deze kans dus niet te benutten en zal daarom toch genoeg redenen hebben om ontevreden te zijn. Aan beide kanten wordt in de resterende speeltijd namelijk niet meer gescoord waardoor de stand blijft zoals hij aan het begin van de wedstrijd ook al was, Lierop 1 – Bruheze 1 eindigt in 0-0.
 
Na laagvlieger Bruheze wacht volgende week maandag op 2e paasdag een zwaardere opponent, dan speelt Lierop de altijd beladen wedstrijd tegen SSE in Someren-Eind, een wedstrijd die al de nodige historie heeft. Lierop was bij een overwinning gelijk gekomen in punten met SJVV, door het gelijke spel blijft het echter steken op plaats 8 met 22 punten. Achtervolgers Rood Wit en Bruheze hebben respectievelijk 17 en 15 punten, nummer 7 SJVV heeft er 24. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op 15 april, tegen FC ODA.
 
 
Lierop ondanks goede eerste helft onderuit tegen RKMSV (Wedstrijd 16, 11-03-2018)
 
Lierop 1 speelde vandaag tegen RKMSV uit Meijel. Ondanks een goede start van de wedstrijd en een leuke eerste helft wist de thuisploeg niet te winnen van de nummer 4 uit Meijel. Lierop vocht zich na een achterstand terug in de wedstrijd maar moest de punten uiteindelijk toch afgeven.
 
De eerste helft was er echter nog geen vuiltje aan de hemel. Letterlijk en figuurlijk, want het was een heerlijke lente middag in maart. Lierop pakt bij de start direct het initiatief in de wedstrijd en dat betaalt zich vroeg uit. De bal wordt heel goed meegegeven aan aanvoerder Dirk van Vlokhoven en de bal is wel aan hem besteed, hij schiet de bal beheerst langs de doelman: 1-0. Een paar minuten later kent Lierop zijn eerste tegenvaller al, Hidde Maas valt geblesseerd uit en wordt vervangen door Ralf Hurkmans. Een paar minuten later volgt wederom een goede kans voor Lierop als wederom Dirk van Vlokhoven weggestuurd wordt. De verdediging van RKMSV verwerkt zijn schot echter tot corner. Weer een paar minuten later moet de doelman van RKMSV opnieuw ingrijpen op een schot van Bas van de Witteboer. Het schot mist hoogte waardoor de keeper er nog een handje tegen aan krijgt.
 
Lierop is in de beginfase de betere maar moet in de 19de minuut toch een kleine dreun incasseren, uit een scrimmage voor het doel van Lierop weet RKMSV namelijk de 1-1 te scoren. Toch blijft Lierop goed spelen. Tien minuten later krijgt Dirk van Vlokhoven opnieuw een goede kans, maar hij wordt wederom goed verdedigd. Ondertussen is Lierop ook goed weggekomen bij een vrije trap van Sem Nijssen, de nummer 11 van RKMSV, die de bal met een stuit op de paal schiet. In het restant van de eerste helft is er nog een gele kaart voor RKMSV speler Tom Lalieu.
 
Als Lierop de tweede helft net zo aan kan treden als in de eerste maakt het een serieuze kans tegen de nummer 4 van de competitie, maar er wordt al vroeg roet in Lierops’ eten gegooid. Nadat een kans door RKMSV gemist is wordt er vastgehouden in de 16 door Lierop. Naast een gele kaart volgt er ook een penalty voor de uitploeg. Sjoerd Boots gaat achter de bal staan en stuurt onze eigen Sjoerd Hooglugt de verkeerde hoek in: 1-2. Het sterke spel uit de eerste helft wordt door RKMSV vervolgens volledig ontmanteld en Lierop heeft het 20 minuten heel moeilijk.
 
In de 68ste minuut krijgt Lierop een corner, en tegen de verhoudingen in komt het door de corner op gelijke hoogte. Het is Bas van de Wittenboer die kopt en uiteindelijk is het of een verdediger van RKMSV of Dirk van Vlokhoven (ik heb het van horen zeggen) die de bal als laatste raakt, hoe dan ook: het staat 2-2. Vervolgens herstelt het spel van Lierop enigszins, maar voor dat ze überhaupt van de voorsprong hebben kunnen genieten is het al weer raak aan de overkant: na een vrije trap voor RKMSV en een gele kaart voor Jan van Lierop komt de bal bij Sem Nijssen, die hem vanaf de linker hoek van de zestienmeter heel knap in de verre hoe schiet: 2-3. Coach Harold van Doorn brengt Guus Berkers en Tom Raijmakers in voor Dirk van Vlokhoven en Jan van Lierop om nog voor een punt te vechten, maar de Lieropse target man Guus wordt simpelweg niet meer bereikt met lange ballen doordat RKMSV Lierop ver van het doel af blijft houden. De laatste kans voor Lierop is uit een vrije trap van Ralf van de Laar die de bal maar net voor het doel langs schiet.
 
Lierop komt de mokerslag van de 2-3 niet meer te boven en verliest in de slotminuten dus van RKMSV. Ondanks de verliespartij kan Lierop terugkijken op met name een hele goede eerste helft waarin het echt veel kansen kreeg, als ze die volgende week kunnen benutten zullen ze zeker een kans maken. Ze treffen volgende week SJVV in een uitwedstrijd, thuis werd eerder dit seizoen nog met 3-5 verloren van diezelfde ploeg. Als Lierop de kansen volgende week wel afmaakt belooft het wederom een mooi duel te worden tussen twee van de drie meest scorende ploegen uit de competitie. Lierop staat door de nederlaag na 16 wedstrijden nog steeds 8ste met 21 punten.
 
 
Rood Wit’62 – Lierop 2-1 (1-1) (Wedstrijd 15, 25-02-2018)

Na de prima teamprestatie van vorige week tegen ONDO liet Lierop het lelijk zitten tegen degradatiekandidaat Rood Wit’62.  Daar zag het in eerste instantie niet naar uit want Lierop nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en dwong de thuisploeg veelal op de eigen helft terug. Dirk van Vlokhoven kreeg de eerste kans van de wedstrijd maar zijn schot ging over en langs het doel. In de 8e minuut volgde de bijna logische Lieropse openingsgoal. Ralf van de Laar speelde zich soepeltjes vrij en legde strak af op Thijs van Heugten. Diens lage schuiver werd licht gesmoord en van richting veranderd waardoor de Helmondse keeper op het verkeerde been stond, 0-1.  ‘De voorsprong verder uitbouwen en met drie punten naar huis’ werd er langs de lijn al geopperd en daar zag het ook naar uit.  Maar zoetjesaan kantelde het wedstrijdbeeld.  Lierop speelde steeds slordiger en de uitvallen van Rood Wit werden dreigender. In de 23e minuut wist Sjoerd Hooglugt ondanks erg laat uitkomen nog een Helmondse kans onschadelijk te maken.  Een minuut later liep het fout en kon de handige rechtsbuiten Mohammed Oubenqassou simpel de gelijkmaker binnen tikken.  Vanaf dat moment kwam het niet meer goed bij Lierop. 

In de tweede helft werden de Helmonders steeds sterker en moest Sjoerd Hooglugt regelmatig aan de bak. Hij keerde in de 55e minuut een prima afstandschot. Uit de corner die volgde werd in tweede instantie door Harm Vincent de bal in het Lieropse doel  geknald, 2-1.   Even later was het bijna 3-1 toen Rood Wit een vrije trap knap op doel mikte.  Met een prima safe voorkwam Hooglugt dat .  Met een dubbele wissel, Rens Hurkmans en Bart van Brussel voor Dirk van Vlokhoven en Sander van de Loo, probeerde Harold van Doorn de bakens te verzetten.  Het mocht niet baten. Ook het inbrengen van Tim van Lieshout voor Dirk Hesius bood geen soelaas. Toen de scheidsrechter af floot kon geconstateerd worden dat Lierop in de tweede helft niet één echte kans had afgedwongen. Een terechte nederlaag dus.
 
 
ONDO – Lierop 1-4 (0-1) (Wedstrijd 14, 18-02-2018)
De wedstrijd tussen ONDO en Lierop was een prachtig spektakel waarbij de spanning tot vier minuten voor het einde bewaard bleef. Van het begin af aan werd er op het prachtig strakke kunstgrasveld met volle inzet gestreden om de punten. Scheidsrechter Simons had moeite om het allemaal bij te kunnen houden en dat gold ook voor de talrijke toeschouwers langs de lijn, want er gebeurde van alles en het gebeurde vaak ook nog in een rap tempo.
 
De thuisploeg deed in eerste instantie wat verwacht werd. De Heusdenaren namen het heft in handen en zetten druk op het doel van Sjoerd Hooglugt. Waar zijn collega doelman van Berlo een ronduit ongelukkige wedstrijd speelde, liet Hooglugt de ene na de andere knappe redding zien. Toch leek het een kwestie van tijd voordat ONDO voor de eerste keer zou scoren. Totdat Lierop in de 26e minuut haar eerste corner mocht nemen. Doelman van Berlo ging onder de bal door en de bij de tweede paal geheel vrijstaande Hidde Maas kon simpel inkoppen en Lierop op een op dat moment volkomen onverdiende 0-1 voorsprong zetten.
 
Een minuut later ontsnapte Lierop aan een tegendoelpunt toen er in een scrimmage uit een corner meerdere malen ingeschoten werd, maar de bal op wonderlijke wijze niet in het doel wilde. ONDO bleef uiteraard fanatiek de aanval zoeken en was middels een knap genomen vrije trap van Freek Raijmakers dichtbij de gelijkmaker. Sjoerd Hooglugt voorkwam dat met een schitterende safe. Uit een corner kopte Verberne rakelings over de lat van het Lieropse doel.
 
Meteen na de rust moest Hooglugt weer in actie komen, maar daarna kreeg Lierop steeds meer grip op het spel. Er werd geconcentreerd verdedigd en op het moment dat Lierop balbezit kreeg werd met name via Dirk Hesius en Hidde Maas razendsnel de counter gezocht en dat leverde meerdere malen gevaar op voor het doel van ONDO. In de 52e minuut mocht Ralf van de Laar aan de linkerkant van het veld een vrije trap nemen. Zijn strakke bal leek een simpele prooi te worden voor de ONDO-defensie maar daar keek men meer naar elkaar dan naar de bal met als gevolg dat die zomaar in het net vloog, 0-2.
 
Vier minuten later had van de Laar de 0-3 op zijn schoen toen hij na wederom een knappe uitval de bal over de uitgelopen van Berlo lobte. Maar hij raakte de lat. Weer vier minuten later had hij meer geluk. Zijn voorzet, of was het een ‘bewussie?’, ging via de binnenkant van de paal in de touwen, 0-3. De thuisploeg was geknakt en Lierop kreeg meer kansen. Hidde Maas raakte de paal en uit de rebound tikte Ralf van de Laar op de andere paal. Nadat Sjoerd Hooglugt met enkele knappe reflexen de tegenpartij van scoren af had kunnen houden moest hij in de 78e minuut toch capituleren toen Raijmakers van dichtbij kon uithalen, 1-3.
 
Maar de mannen uit Heusden hadden niet meer de energie om aan te zetten voor een hevig slotoffensief. Al helemaal niet meer toen de ingevallen Dirk van Vlokhoven keurig aflegde op de mee gekomen Ruben van den Nieuwenhof, die met de beheersing van een routinier de 1-4 binnen mikte.
 
 
Wedstrijdverslag Lierop 1 – Liessel 1, (Wedstrijd 13, 04-02-2018)
 
Een week na de kansloze nederlaag bij FC ODA in Weert wil Lierop zich revancheren door te winnen van Liessel. Liessel staat na 11 wedstrijden ongeslagen bovenaan met 29 punten. Eerder dit jaar, in de eerste speelronde, speelde beide ploegen met 1-1 gelijk in Liessel.
 
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd is zowel Lierop als Liessel zoekende. Het spel gaat op en neer, de eerste kans volgt pas in de 12de minuut. Liessel krijgt een corner en geeft de bal goed voor, maar hun nummer 6 kopt de bal vlak naast het Lieropse doel. 4 minuten later is het wederom Liessel dat opstormt via de linker kant en de bal goed voorgeeft. Opnieuw volgt een grote kop kans maar de bal wordt gemist, als er vervolgens alsnog op doel wordt geschoten door Liessel wordt de bal door de Lieropse verdediging van de lijn gehaald. Het vervolg in de eerste helft is niet al te spannend. Lierop weet steeds beter een antwoord te vinden op de opbouw van Liessel en wordt naar mate de eerste helft vordert steeds sterker. In de 30ste minuut leid dit tot de eerste echte kans voor Lierop, als Bas van de Witteboer de bal langs de keeper kan tikken. De verdediging van Liessel grijpt echter nog net op tijd in en voorkomt zo een voorsprong van de thuisploeg.
 
Vlak voor rust volgt er een akkefietje. De scheidsrechter krijgt het aan de stok met een van zijn grensrechters en een woordenwisseling volgt. Het grootste tumult begint echter pas een paar minuten later, als de scheidsrechter midden in een Lieropse aanval affluit voor de rust. Ruststand: 0-0.
 
In de tweede helft lijkt er aan de brilstand al vroeg een einde te komen, als de aanvoerder van Liessel uithaalt op Lierops doel. Het is echter doelman Sjoerd Hooglugt die de bal nog net via de lat over het doel heen weet te tikken, waardoor Lierop ontsnapt aan een achterstand. De grootste kansen voor Lierop volgen rond de 70ste minuut. Ralf van de Laar komt 1-op-1 met de keeper maar vergeet te scoren, iets wat hij een paar minuten later ook kan doen van afstand, maar ook dan zit de doelman van Liessel er weer goed bij. Rond de 80ste minuut is het dan zover: de langverwachte rentree van Dirk van Vlokhoven, hij vervangt Ralf van de Laar.
 
Helaas weet Lierop ook met Dirk in het veld niet te scoren. Liessel heeft het vizier in die slotfase echter wel op scherp staan. Na een lage voorzet vanaf rechts die door Lierop tot corner wordt verwerkt krijgt Liessel een paar grote kansen. De eerste wordt door Lierop nog verwerkt tot een nieuwe corner, maar daarna gaat het alsnog mis. Liessel neemt de corner wederom goed en uit een onoverzichtelijk moment voor het Lieropse doel volgt een klutsgoal: 0-1. Liessel pakt 3 minuten voor tijd de voorsprong, een klap die Lierop niet meer te boven komt in de resterende speeltijd.
 
Waar Lierop lange tijd op weg leek om Liessel voor de 2de keer dit seizoen dwars te zitten, mondde het duel uiteindelijk uit in een nederlaag tegen de dus nog steeds ongeslagen koploper. De inzet die Lierop toonde was ten opzichte van de wedstrijd tegen ODA echter veel beter, dus een schande dat ze verliezen van de koploper is het niet. Over twee weken, na de carnaval, speelt Lierop een uitwedstrijd tegen Ondo, een wedstrijd die met dezelfde inzet als vandaag punten op moet leveren.
 
 
ODA – Lierop 2-0 (1-0) (Wedstrijd 12, 28-01-2019)
 
“Dit waas de sjlechtse wedstried van ut hiele seizuun” zei een oudere ODA-supporter na afloop van de wedstrijd. En hij was toch al niet veel gewend want de overwinning van ODA op Lierop was de eerste thuiszege van de Weertenaren deze competitie. Dat was voor deze man waarschijnlijk het enige positieve aan dit duel en die mening zal door de meeste van de toeschouwers gedeeld zijn, want het vertoonde spel deed pijn aan de ogen. Lierop had het excuus dat de ziekenboeg goed vol zat terwijl ODA een bijna fitte selectie had. Het hobbelige veld hielp ook niet mee om de combinaties wat soepeler te laten verlopen. Hoewel dat wat beter ging na 20 minuten toen men een gat in het veld ontdekte wat gevuld werd met enkele pollen gras en scheppen zand.
 
Van het begin af aan was de thuisclub het meest fanatiek. Daan de Bie mocht in de 9e minuut solo op Sjoerd Hooglugt af, maar mikte naast. Een minuut later knalde middenvelder Veldpaus hard over het Lieropse doel. In de 20e minuut kon de Bie weer in zijn eentje op het Lieropse doel af en nu mikte hij raak, 1-0. Trainer Harold van Doorn besloot meteen om de geblesseerde verdediger Tim van Lieshout te wisselen voor aanvaller Kevin Geerts om wat meer druk naar voren te kunnen zetten. Maar deze wissel veranderde niets. ODA bleef de meest dreigende ploeg en was middels een goed schot van Luuk Veldpaus nog dicht bij een tweede treffer. Hooglugt stond echter zijn mannetje.
 
Na de thee en de Limburgse vlaai in de bestuurskamer kwam Lierop met Rens Hurkmans in de ploeg voor de geblesseerde Thijs van Heugten met nog meer offensieve bedoelingen uit het kleedlokaal. Bas van de Wittenboer mikte al na drie minuten de bal in het net, maar hij stond buitenspel. ODA trok een verdedigingslinie op rondom het 16-meter gebied en liet Lierop komen. Het leek nog spannend te worden toen Luuk Veldpaus na twee gele kaarten uit het veld werd gestuurd en de thuisploeg ruim 20 minuten met een mannetje minder op het veld stond. Rik Duimelinck zag een goed schot op de lijn gekeerd worden en invaller Guus Berkers kopte in de 91e minuut via de vingers van doelman Wiermans op de lat. Het slotakkoord was voor ODA, Glenn Coolen mocht enkele seconden voor het allerlaatste fluitsignaal vanaf de middellijn oprukken naar het Lieropse doel. Handig omspeelde hij Sjoerd Hooglugt en tekende de 2-0 eindstand aan.

 

 
Wedstrijdverslag Lierop 1 – SVSH 1 (Wedstrijd 11, 17-12-2017)

Lierop 1 speelde vandaag tegen hekkensluiter SVSH de laatste wedstrijd van 2017. Een wedstrijd die vooraf gezien niet al te veel problemen op zou moeten leveren, aangezien Lierop met 15 punten in de middenmoot meedoet en SVSH met 4 punten laatste staat.

Waar je hoopt dat Lierop erop en erover gaat tegen de hekkensluiter vanaf minuut een, is het SVSH dat sterk begint aan de wedstrijd. Zij namen direct het initiatief en kregen in de eerste minuut ook al een kleine kopkans, die overigens niet verzilverd werd. Dit zou overigens een van de enige gevaarlijke momenten voor Lierops doel zijn in de eerste helft. In de 7de minuut krijgt Lierop een geweldige kans, Hidde Maas krijgt via een geweldige steekpass de bal op rechts en geeft goed voor op Bas van de Witteboer, maar die raakt de bal erg ongelukkig waardoor die over het doel vliegt. Lierop heeft het initiatief maar weet de oranje muur van SVSH niet te slechten, ondanks een paar pogingen van Bart Sijbers. In de 38ste minuut gaat het mis voor Lierop. SVSH is de eerste helft niet vaak gevaarlijk geweest, maar komt toch op voorsprong. Lierop wordt op eigen zestien vastgezet en probeert daar op te bouwen, iets wat compleet mislukt als Thijs van Heugten de bal terug wil spelen naar Sjoerd Hooglugt maar hem per ongeluk in eigen doel schiet. Lierop komt op een toch wel onverdiende 0-1 achterstand.

In de rust grijpt coach Harold van Doorn, die na dit seizoen vertrekt, in met een dubbele wissel. De inbreng van Bas van de Witteboer en Tom Raijmakers blijft beperkt tot een helft, zij worden vervangen door jonkies Daan Hooglugt en Kevin Geerts. Lierop probeert na de rust de gelijkmaker te forceren, maar wordt tot de 55ste minuut goed opgehouden. De beste kans tot op dat moment komt uit een lage voorzet van Ralf van de Laar, maar iedereen voor het doel mist de bal.

In de 55ste minuut komt Lierop op gelijke hoogte dankzij beide wissels. Kevin Geerts komt vanaf links de zestien binnen en geeft goed laag voor. De bal wordt in eerste instantie gemist en er wordt nog geappelleerd voor hands, maar iets na de tweede paal staat Daan Hooglugt goed op te letten, hij schiet Lierop met een mooie knal naast SVSH: 1-1. De gebroeders Hooglugt bezorgen Lierop in de tweede helft nieuwe hoop, Daan met de gelijkmaker en Sjoerd met een paar fantastische reddingen die Lierop in de wedstrijd houden, want in tegenstelling tot wat je verwacht gaat SVSH na de gelijkmaker beter spelen. Lierop komt een aantal keer goed weg, tot ze het duel beslissen. Ondertussen is er nog gewisseld, Tim van Lieshout wordt er door Harold voor een slot offensief ingebracht, het zou wederom een slimme wissel zijn want met zijn snelheid was Tim een lastige tegenstander voor de verdediging van SVSH.
 
In de 87ste minuut, laat in de wedstrijd, beslist Lierop het duel alsnog in zijn voordeel. Lierop krijgt een vrije trap aan de rechterkant van het zestienmetergebied. De nr. 8 van SVSH blijft te dicht bij de bal staan, Ralf van de Laar schiet slim tegen hem aan wat de nr. 8 een gele kaart op levert en Lierop opnieuw een vrije trap, nu van iets dichter bij. Dit keer gaat Bart Sijbers achter de bal staan, die deze wedstrijd al een aantal hele goede pogingen van afstand had ondernomen. Hij beslist het duel met een zeer strakke vrije trap, Lierop komt op 2-1 en wint van SVSH, ondanks een nog spannende slotfase.

 

De zege is tekenend voor de goede eerste seizoenshelft van Lierop, waarin de ploeg van coach Harold van Doorn thuis vrijwel onverslaanbaar is. Bij uitstek als Lierop op achterstand komt, want tot op heden wist Lierop als het thuis op achterstand kwam altijd nog te winnen. Lierop doet met 18 punten mee in de subtop, SVSH blijft de rode lantaarn drager met slechts 4 punten. Wat bij Lierop vooral opvalt is de sterke thuis vorm, die ze dan ook 4 punten meer oplevert dan vorig seizoen rond deze tijd. Met de kerstgedachte in het achterhoofd wil ik nog een compliment maken aan Harold van Doorn en de ploeg, die ondanks de nodige blessures een uitstekende eerste seizoenshelft hebben gedraaid. Ik wens iedereen een vrolijke kerst en een doelpuntrijk 2018 toe. Tot volgend jaar! 
 
Wedstrijdverslag Lierop 1 –RKSVO 1 (Wedstrijd 10, 03-12-2017)
 
Lierop speelde deze zondag tegen RKSVO uit Ospel. Waar Lierop de laatste wedstrijden 4 punten pakte tegen top 5 ploegen draait RKSVO nog steeds niet zoals de club graag zou willen, mede door een aantal blessures. Lierop heeft bij aanvang van de wedstrijd 12 punten, twee keer zo veel als RKSVO.
 
De wedstrijd kent voor Lierop een valse start, met een tegendoelpunt al in de eerste 10 minuten. De nummer 8 van RKSVO geeft over de grond voor en de Lieropse Defensie tast net mis: 0-1. In de eerste helft is het initiatief voor Lierop, de beste kansen in het begin voor RKSVO. Sjoerd Hooglugt houdt Lierop een aantal keer goed op de been, tot Hidde Maas vlak voor rust met een mooie solo 1-1 maakt. Hierdoor valt er de 2de helft zichtbaar een last van de Lieropse schouders, want ze voetballen in het begin een stuk beter.
 
Waar het voor rust gedeeltes regende maar het ook grote fases droog was, begon het na rust pas echt te regenen in Lierop. Doelpunten wel te verstaan. In de 51ste minuut krijgt Lierop na een overtreding op Tim van Lieshout een vrije trap iets buiten het zestienmetergebied. Bart Sijbers gaat achter de bal staan en schiet de bal erg goed op doel, maar de keeper weert zijn schot, wat echter wel een niet te missen kans voor Hidde Maas oplevert, 2-1 dus.
 
Maar de voorsprong is niet van al te lange duur. RKSVO krijgt een vrije trap en hun nr. 4 schiet hem keurig binnen. De 2-2 komt niet bepaald uit de lucht vallen, want na de 2-1 vecht RKSVO zich terug in de wedstrijd. De doelpuntenregen neemt echter nog heviger toe, want in de 69ste minuut zet Tim van Lieshout Lierop op een 3-2 voorsprong, 6 minuten later gooit Ralf van de Laar de wedstrijd op slot met een wereldgoal die we zelfs Cristiano Ronaldo dit seizoen nog niet hebben zien maken. De 4-2 blijkt de genadeklap voor RKSVO, dat volledig overlopen wordt wat ook nog resulteert in een 5-2 van Hidde Maas, die hiermee zijn wedstrijdtotaal op 3 bracht, een hattrick dus. Lierop en RKSVO krijgen nog een paar kansjes maar gescoord wordt er door beide niet meer.
 
De overwinning betekent dat het puntentotaal op 15 komt, volgende week zou Lierop met een overwinning op ONDO weer kunnen stijgen op de ranglijst, dat met 16 punten en een 5de plaats twee plekken hoger staat dan Lierop. De knappe prestatie van vandaag zal ongetwijfeld voor een goed gevoel zorgen, wat volgende week tegen ONDO goed van pas zal komen. Belangrijk: de wedstrijd van Lierop start de komende 2 weken al om 14:15 in plaats van om 14:30.


Mifano -  Lierop  0-2 (0-1) (Wedstrijd 9, 26-11-2017) 

Voor het eerst sinds de benauwde zege op Rood Wit’62 half oktober mocht Lierop weer eens het zoet der overwinning smaken. En dat smaakte extra lekker omdat het gebeurde in de derby tegen Mifano in Mierlo. Met opnieuw enkele noodgedwongen omzettingen in het team werd de strijd tegen het goed draaiende Mierlose vaandelteam opgepakt. De beginfase was voor de thuisploeg maar meer dan een schot naast na een prima actie van Mike van de Schoot leverde dat overwicht niet op. De wedstrijd ging op en neer met dit verschil dat Lierop de beste kansen creëerde. Bas van de Wittenboer kopte uit een corner keihard op het lijf van doelman van der Westen. Rik Duijmelinck knalde in kansrijke positie via een tegenstander naast het doel. Hidde Maas kopte uit een afgemeten voorzet van Duijmelinck op de kruising. En een vrije trap van Ralf van de Laar vlakbij de cornervlag belandde via de binnenkant van de paal al dan niet net over de doellijn. Volgens Ton van Hoof, de objectieve Lieroppenaar met Mierlose roots, een doelpunt. Maar niet volgens de scheidsrechter en die heeft nu eenmaal meer te vertellen dan Ton van Hoof.

In de 32e minuut soleerde Ralf van de Laar langs zijn man en trok de bal vanaf de achterlijn voor de goal. Daar mikte een Mifano-verdediger de bal onhoudbaar in zijn eigen goal, 0-1. De Mierlonaren zetten meteen een tandje bij en Lierop moest met de rug tegen de muur. Ten koste van gele kaarten voor Tim van Lieshout en Nick van der Sluijs en vele corners wist het stand te houden. Vlak voor het rustsignaal ging de Mierlose aanvoerder Verdonk erg onbesnut een duel aan met Bart Sijbers met als gevolg een terechte rode kaart.

Met tien man begon Mifano bloedfanatiek aan de tweede helft en slaagde het erin om Lierop totaal uit haar spel te brengen. Van mooi voetbal was zelden nog sprake, de bal vloog soms heen en weer als was het een tenniswedstrijd. De duels werden steviger en de scheidsrechter zag zich genoodzaakt gele kaarten uit te delen aan Maurice van Hoof van Mifano en Bas van de Wittenboer en Sander van der Loo van Lierop. De beste kansen waren in die fase van de strijd voor Mifano, Stefan Schippers mikte na een prima actie net naast en ook Dirk Borst zag zijn afstandschot rakelings langs het Lieropse doel suizen.

In de 81e minuut viel het doek voor Mifano. Ralf van de Laar kon alleen op het Mifano-doel af en raakte in een soort van flipperkastduel met doelman van de Westen. Uiteindelijk rolde de bal voor zijn voet en kon hij het vonnis voltrekken, 0-2. Enkele minuten later had Nick van der Sluijs de 0-3 kunnen aantekenen na een heerlijke voorzet van Ralf Hurkmans, maar Nick mikte net niet goed genoeg. In de 88e minuut was Mayco Verrijdt van Mifano nog heel dicht bij de aansluitingstreffer toen hij met een handige lob de uitgelopen Sjoerd Hooglugt het nakijken gaf. Tot zijn teleurstelling en tot opluchting van alles wat Lierop was eindigde de bal op de paal. Zodoende kwamen er geen laatste bloedstollende minuten. 

 
Lierop worstelt maar komt de gelijkmaker uiteindelijk niet meer te boven (Wedstrijd 8, 19-11-2017)

In de derby tegen SSE, dat net als Lierop zijn laatste 2 wedstrijden verloor, zullen beide teams voor de volle drie punten willen en moeten gaan. Lierop wil onderaan wegblijven, SSE wil nog zicht op de 1ste plek houden.

De wedstrijd begint goed. Beide teams verzetten veel werk en proberen tot goede kansen te komen. Slordigheden over en weer zorgen af en toe voor wat problemen, maar grote kansen blijven in de openingsfase uit. het dichtst bij de voorsprong is SSE, maar dat komt uit een voorzet niet tot scoren. Na pak en beet 10 minuten is het voor het eerst Lierop dat echt gevaarlijk wordt. Eerste de aanval die door een prachtpass van Thijs van Heugten via Ralf van de Laar nog op het nippertje weggehaald kan worden door de SSE verdediging, nog geen minuut later weet de keeper Hidde Maas van de openingstreffer af te houden. Toch moet Lierop op blijven letten; een paar minuten later behoedt Sjoerd Hooglugt Lierop voor een achterstand, iets wat een van de Lieropse verdedigers een paar minuten later moet herhalen. Na een half uur volgt de volgende grote kans voor SSE, maar Sjoerd redt wederom erg knap in een 1-tegen-1 situatie. Het spel gaat op en neer, en hoewel SSE aanvallend iets makkelijker voetbalt dan Lierop is er geen duidelijke betere ploeg. Dat zorgt er dan ook voor dat Lierop zo nu en dan ook gevaarlijk wordt, zoals ook in de 41ste minuut. Ralf van de Laar duikt op in de 16 meter en wordt schandalig neergeschopt door een verdediger van SSE. De daaropvolgende penalty wordt keurig benut en zo gaat Lierop met een voorsprong aan de thee.

De tweede helft begint nog aardig, maar al snel neemt SSE het initiatief over en gaat het op zoek naar de gelijkmaker. Die komt er ook snel na rust, want in de 16 van Lierop wordt er een SSE’ er neergehaald, waarop ook voor SSE een strafschop volgt. Deze wordt ook door SSE benut, waardoor het nog binnen 10 minuten 1-1 staat. Lierop kan weer op zoek naar een voorsprong, die coach Harold van Doorn gaat proberen te zoeken met Daan Hooglugt, die Tom Raijmakers in de 64ste minuut vervangt. Voor rust viel Thijs Bekx al geblesseerd uit, hij werd vervangen door Ralf Hurkmans.

Waar beide partijen wel willen winnen, gaat het na de 1-1 echter heel moeizaam. Voor Lierop is het grotendeels tegenhouden, want SSE weet Lierop knap onder druk te houden. SSE is in de 2de helft dan ook de betere, maar dat komt niet tot uitdrukking in de score. Naar mate de wedstrijd zijn einde nadert wordt de wedstrijd ook harder. De vele overtredingen over en weer zorgen voor een hoop extra werk voor de scheidsrechter, maar dhr. Smit liet zich niet in de maling nemen door valpartijen of kleine duwtjes en bleef kalm. Hij floot een wedstrijd waar in mijn ogen Bas Nijhuis nog respect voor zou hebben. De scheids liet best vaak doorspelen, waardoor je naast de vele strijd die er geleverd werd ook nog een beetje tempo in de wedstrijd hield. Het maakte voor de stand echter geen verschil meer, want die bleef zoals die was en eindigde in 1-1. Zo blijft deze derby tussen Lierop en SSE dus onbeslist.   

 
RKMSV – Lierop    4-1 (0-1) (Wedstrijd 7, 05-11-2017)

In een wedstrijd met twee gezichten ging Lierop kopje onder tegen een degelijker voetballend RKMSV. Duurde de wedstrijd vorige week tegen SJVV vijf minuten te lang, vandaag was dat drie kwartier.

Voordat de aftrap was verricht liep Thijs van Heugten in de warming up een enkelblessure op. Op hoop van zegen begon hij toch aan de match om al na twee minuten te moeten constateren dat het echt niet ging. Mart van de Eijnden was zijn vervanger. In de 11e minuut van de wedstrijd werd de Lieropse defensie voor de eerste keer uit elkaar gespeeld, maar de bal eindigde loeihard op de lat van het Lieropse doel. In de 18e minuut de volgende tegenvaller, Kevin Geerts liep een hamstringblessure op en strompelde naar de douche. De net gearriveerde Guus Berkers, die er al een wedstrijd in het tweede op had zitten, nam zijn plaats in.

Opnieuw moest trainer Harold van Doorn puzzelen over de juiste veldbezetting. Daar hij in het niet zo verre verleden ooit trainer was van de Meijelse ploeg wist hij wat strategisch gezien het meest voor de hand liggend was. Die kennis leek zich uit te betalen in de 23e minuut. Uit de eerste corner die Lierop forceerde kopte Bas van den Wittenboer stijlvol de 0-1 binnen. Enkele minuten daarna liep Guus Berkers zich knap vrij en werd hij op maat bediend, maar Guus stuitte op de Meijelse doelman. In de 35e minuut kreeg Sander van der Loo in een klutssituatie ongelukkig de bal op de arm in het strafschopgebied en dus wees de streng fluitende scheidsrechter naar de witte stip. Hayke Snijders schoot hard en laag in maar met een geweldige snoekduik tikte Sjoerd Hooglugt de bal tot corner. De rust werd met de 0-1 stand gehaald omdat over en weer een enkele goede kans niet werd benut.

In de tweede helft kwam Lierop er niet meer aan te pas. De eerste tien minuten ging het nog aardig, maar toen Leenders uit een vrije trap de 1-1 binnen kopte was het over en uit met het tot dan toe redelijk verzorgde voetbal van de roodwitten. RKMSV drukte door en er vielen steeds meer gaten in de Lieropse verdediging. In de 68e ramde Snijders na goed doorzetten de bal van dichtbij kanonhard in het kruis, 2-1. Sjoerd Boots zorgde in de 76e minuut met een bekeken boogbal voor 3-1 en de ingevallen Toon Snijders tekende na een knappe actie de 4-1 eindstand aan. Tussendoor moest Sjoerd Hooglugt nog enkele reddingen verrichten en kwamen de Lieropse voorwaartsen sporadisch in kansrijke positie. Ralf van de Laar had een kansje, Bas van de Wittenboer en Thijs Bekx mikten van afstand over. Meer Lierops vuurwerk zat er ook echt niet in want het klasseverschil was in de slotfase overduidelijk te zien. 

 
Lierop 1 – SJVV 1 (Wedstrijd 6, 29-10-2017)

Lierop 1 treft met SJVV een ploeg die speelt volgens de filosofie de aanval is de beste verdediging. In een doelpuntrijke wedstrijd zal deze opvatting wel de juiste blijken, al is de verdediging van SJVV statistisch gezien wel de slechtste van de competitie. Met 17 doelpunten tegen en negen punten uit 5 wedstrijden is de ploeg aardig, maar zeker niet geweldig gestart. Daartegenover staat wel dat de ploeg ook de meeste doelpunten, 20, in de competitie heeft gemaakt. Lierop vindt zichzelf met een punt minder dan SJVV terug op plek 6.

De wedstrijd start goed. We zien een hoog tempo en duidelijk twee teams die voor de overwinning willen gaan, maar kansen zijn schaars, mede door hier en daar zeer slordig spel en het vele gebruik van de lange bal. In de 7de minuut krijgt Lierop uit een corner de eerste kans van de wedstrijd. Hidde Maas kopt op doel, maar scoort niet. Het spel gaat op en neer, maar Lierop pakt in de 17de minuut de voorsprong. Een goede kopbal van Bas van de Witteboer uit een voorzet van Chris Filippini wordt knap gered door de keeper van SJVV, maar Bas scoort de rebound en zet Lierop zo op voorsprong. Lang kunnen ze echter niet genieten van de 1-0, want drie minuten later staat het alweer gelijk. Aanvoerder van SJVV Teun van Mullekom krijgt heel veel tijd en schiet van een afstandje in de rechter hoek. 1-1. Het spel gaat vervolgens een beetje op en neer. SJVV zet Lierop goed onder druk, maar komt niet tot scoren. Dit verandert in de 36ste minuut. De scheidsrechter fluit voor een penalty. De nr. 10 van SJVV gaat achter de bal staan en maakt geen fout: 1-2. Er volgt een fase voor rust waarin SJVV Lierop een beslissende dreun kan toebrengen, maar dat lukt ze niet. Ondanks kansen op 1-3 gaat Lierop met een minimale achterstand de rust in.

Na de rust gaat de wedstrijd alsof het er een uit het boekje is. Waar SJVV eerst nog dicht bij de 1-3 is voor de rust, weet Hidde Maas, die het strafschopgebied binnen komt lopen, met een goed schot Lierop op gelijke hoogte te brengen. De 2-2 wordt gevolgd door een fase waarin SJVV wederom erg aandringt, maar niet weet te scoren. Sjoerd Hooglugt moet Lierop op verscheidene momenten behoeden voor een achterstand, iets wat hem iedere keer lukt. Dan krijgt Lierop een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Een ogenschijnlijk niet zo zware overtreding wordt door de scheids bestraft en daar maakt Lierop gretig gebruik van. Ralf van de Laar gaat achter de bal staan en verschalkt de keeper in zijn hoek, iets wat de titel blunder wel waard was. Lierop leidt weer met korte ei en dus met 3-2. Waar vandaag het gezegde na regen komt zonneschijn wel van toepassing is op het weer lijkt dit ook voor de wedstrijd van Lierop. Het gaat helaas nog wel mis voor Lierop. Na een rommelige fase waarin er wat gele kaarten vallen en beide coaches een keer wisselen scoort de nr. 5 van SJVV in de 86ste minuut nog de gelijkmaker. Lierop heeft daarvoor flink onder druk gestaan en weet deze klap dan ook niet meer zo te verwerken dat ze het spelbeeld nog om kunnen draaien. Kort na de 3-3 volgt namelijk in de 88ste minuut ook de 3-4 uit een voorzet van de nr. 7 van SJVV, die Lierop later ook nog pijn zou doen in de extra tijd met een mooie 3-5. Lierop weet het niet meer om te draaien en verliest in zo’n typische wedstrijd die net 5 minuten te lang duurt.

Lierop blijft op 8 punten staan en krijgt de komende weken een paar lastige wedstrijden, maar als het de moed er in houdt moet het mogelijk zijn om daar resultaten tegen te behalen. Het spel van Lierop was ook vandaag bij vlagen erg goed, dus daar kunnen ze echt wel op voort borduren. 

 
Bruheze – Lierop 1-1 (1-0) (Wedstrijd 5, 22-10-2017)

Lierop deelde de punten met Bruheze na een wedstrijd van hard werken en weinig kansen. De thuisclub koos voor een behoudende tactiek en liet Lierop komen. Het gevolg was veel Lierops balbezit met weinig dreiging voor het doel want rondom het doelgebied van Bruheze werd een blauwwitte muur opgetrokken waar de roodwitten niet doorheen kwamen. Het bleef bij enkele kansloze afstandschoten . De eerste echte kans van de wedstrijd was in de 15e minuut en die werd meteen prima benut door Jelmer van Herpen die met een geplaatst schot een goede uitval afrondde, 1-0. Lierop bleef aanvallen maar de geroutineerde defensie van Bruheze hield prima stand en gaandeweg de eerste helft namen de Bruhezer mannen steeds meer het initiatief in handen.

Na de thee kwam Lierop goed uit de startblokken. Tom Raijmakers zag een schot via de doelman op paal ketsen en de naar voren geschoven Bart Sijbers stelde met twee ‘voetzoekers’ de Bruhezer doelman op de proef. Bruheze beperkte zich steeds meer tot verdedigen inclusief tijd rekken en theater maken. Het leverde een boeiende tweede helft op waarbij op het scherpst van de snede gestreden werd. De scheidsrechter hield een en ander goed in de hand o.a. met gele kaarten voor invaller Bas van den Wittenboer, na een te laat ingezette sliding op de enkel van zijn tegenstander, en voor Mike van Tilburg van Bruheze wegens spelbederf. In de 80e minuut kreeg Lierop loon naar werken. Thijs Bekx wrong zich knap langs zijn tegenstander en zette laag voor op de inlopende Rik Duijmelinck. In een overvol strafschopgebied wist Rik toch zijn voet tegen de bal te krijgen en hij liet de 1-1 aantekenen. In de laatste tien minuten ging het spel op en neer want beide teams deden hun best om een winnende treffer te maken. Grote kansen kwamen er echter niet meer dus konden de Somerense trainers Verstappen en Van Doorn elkaar na afloop feliciteren met het gelijkspel waar ze geen van beiden echt blij mee zullen zijn geweest.

 
 
Uitblinker en gouden wissel Guus Berkers helpt Lierop naar moeizame zege (Wedstrijd 4, 15-10-2017)
Lierop 1 heeft vandaag een moeizame zege geboekt op Rood-Wit’62, een zwaar bevochten en uiteindelijk geflatteerde overwinning.
Lierop begon de wedstrijd net zo als twee weken geleden tegen Neerkandia sterk en frivool. Al in de 1ste minuut kreeg Tom Raijmakers de kans om Lierop op voorsprong te schieten. Hij schoot echter over, net zoals ook het schot van Thijs van Heugten in de 4de minuut het net niet vond. De eerste 20 minuten was Lierop beter, maar na het uitblijven van een doelpunt leek de angst en twijfel er in te sluipen. Lierop kwam er voetballend niet makkelijk uit en creëerde op een uitzondering na geen grote kansen meer. Rood-Wit kreeg Lierop steeds beter onder druk en pakte het initiatief af. Sjoerd Hooglugt hield Lierop een paar keer met een cruciale redding op de been, maar in de 35ste minuut was het toch raak voor Rood-Wit. Nick van der Sluijs kopte de bal maar die belandde achter hem en daar stond de nummer 34 van Rood-Wit, door medespelers Mo genoemd, en hij was er als de kippen bij. 0-1.
Voor rust weet het statische Lierop de achterstand niet meer om te draaien.
 
Na de rust moet Lierop echt uit een ander vaatje gaan tappen. Lierop begint weer vol op de aanval, maar worden naarmate de 2de helft vordert beter vastgezet door Rood-Wit. Ondertussen heeft Ruben van de Nieuwenhof de ongelukkig spelende Tom Raijmakers in de rust vervangen.
Waar de Lieropse aanval er in de eerste helft in zijn totaliteit niet aan te pas komt, weet Lierop in de 58ste minuut dan eindelijk de ban te breken. Hidde Maas kopt de bal met een boogje over de keeper heen en helpt Lierop met zijn belangrijke goal over het dode punt heen. 2 minuten later moet Rood-Wit eigenlijk op voorsprong komen, maar de lat redt Lierop van een nieuwe teleurstelling.
 
Daarna komt Guus Berkers in het veld voor de geblesseerd geraakte Rik Duijmelinck. Lierop blijft het moeilijk hebben, maar het is in de 76ste minuut de gouden wissel Guus Berkers die Lierop onder groot applaus van de supporters op 2-1 zet. Lierop moet tot de 84ste minuut wachten tot opnieuw Guus Berkers uit een voorzet van Chris Filippini de beslissende 3-1 maakt. Ondertussen is Kevin Geerts nog ingevallen voor Thijs Bekx.
4 minuten later volgt het slotakkoord, in de vorm van een geweldig afstandsschot van Ralf van de Laar. Lierop wint met 4-1, maar wel in de wetenschap dat het volgende week tegen Bruheze beter voor de dag zal moeten komen. Man of the match: Guus Berkers
 
SV Brandevoort – Lierop 1-0 (0-0) Wedstrijd 3, 08-10-2017
Al in de 1e minuut van de wedstrijd ontsnapte Lierop aan een achterstand toen een speler van Brandevoort vrij kon inkoppen uit een corner. Had Koevermans daar gestaan dan was het beslist raak geweest. Koevermans was er niet want hij was geblesseerd en zat langs de lijn zijn verslag van deze wedstrijd te schrijven. Lierop kwam met de schrik vrij en pakte daarna de zaken goed aan. Hoewel de thuisploeg een licht overwicht hield kwamen de roodwitten met enige regelmaat dreigend voor het Helmondse doel. Niet zo dreigend als Brandevoort voor het Lieropse doel, want het meeste gevaar speelde zich af in de doelgebied van Sjoerd Hooglugt.
 
In de 20e minuut een prachtige steekpass van Ralf van de Laar op de goed inlopende Thijs Bekx, die net een teenlengte tekort kwam. Het leverde wel een corner op en dat leidde tot een zoevend schot van Thijs van Heugten net naast het doel. Rond de 25e minuut ontstond er een opstootje dat door de scheidsrechter werd afgedaan met een gele kaart voor de hoofdrolspelers Ralf van de Laar en Soufian Oulaidi. Of het een met het ander te maken had blijft voer voor psychologen van de kauwe grond, maar vanaf dat moment zakte het spelniveau aan beide zijden. Alleen Brandevoort wist nog een kans te creëren maar hun nummer 12 stuitte opnieuw op Sjoerd Hooglugt.
 
Na de thee begon Lierop goed met een kopbal van Hidde Maas uit een vrije trap, maar heel veel meer liet het de tweede helft niet meer zien. Ook Brandevoort haalde bij lange na niet meer het niveau van het eerste half uur, maar was wel sterker dan Lierop. Ruim tien minuten voor het einde wist Sjoerd Hooglugt met een geweldige reflex nog een treffer te voorkomen. Het bleek uitstel van executie. Want uit de corner die daar het gevolg van was belandde de bal uiteindelijk bij de gevaarlijkste speler van deze middag Soufian Oulaidi. Vanaf 20 meter kon hij ongehinderd uithalen en hij deed dat afgemeten. Via de binnenkant van de paal vloog het leer onhoudbaar in het net. Met de moed der wanhoop trok Lierop naar voren, maar kon geen potten meer breken. Brandevoort grendelde de zaak dicht en ramde alles naar voren waar twee gevaarlijke spitsen nog voor de nodige dreiging wisten te zorgen. Nick van der Sluijs scoorde nog een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. En dat terwijl die man toch echt zijn best deed.

 

Fotograaf Harrie vd Sanden was aanwezig bij deze wedstrijd. Klik hier voor de foto's (via Slaponline). 
 
Lierop – Neerkandia 5-1 (1-1) Wedstrijd 2, 01-10-2017

Met een ruime overwinning op Neerkandia gaf Lierop de feestelijke inwijding van de prachtig heringerichte kantine extra luister. In de beginfase lieten de roodwitten zich lichtelijk overrompelen door de erg fel op de bal zittende Neerkanters, die met tomeloze energie hun tegenstanders geen moment rust gunden. Nadat Lierop ten koste van enkele ‘nuttige’ overtredingen het doel nog had weten schoon te houden was het in de 12e minuut toch prijs. Willem Pijnenburg sloeg doeltreffend toe toen Nick vd Sluijs onderuit ging, 0-1. De thuisploeg zette een tandje bij en liet dezelfde beleving zien als hun groenwitte opponenten. Het gevolg was een wedstrijd die in hoog tempo werd gespeeld en waar aan beide zijden enorm gebikkeld werd. De scheidsrechter liet net genoeg toe zodat het een pittige en ook sportieve strijd bleef. Al in de 16e minuut viel de gelijkmaker, Ralf van de Laar gaf een prima assist op de inschuivende Nick van de Sluijs die van dichtbij tussen twee tegenstanders toesloeg, 1-1. Lierop werd daarna steeds sterker maar wist tot aan de thee niet tot scoren te komen. Dat lukte wel in de tweede helft na een prachtige combinatie tussen Ralf van de Laar en Thijs Bekx. Het was Thijs die het mocht afronden, 2-1. Vier minuten later, de 63e minuut, speelde Ralf van de Laar zich mooi vrij en knalde droog de 3-1 binnen. Neerkandia bleef knokken voor wat het waard was, maar kwam niet meer tot scoren. Lierop wel. Bart Sijbers speelde randje zestien twee man uit en punterde met links loeihard binnen, 4-1. Het slotakkoord was voor Ralf van de Laar die met een subtiel passje door Kevin Geerts vrij voor goal werd gezet en het met een lob subliem afrondde. Eindstand 5-1.

 
 
Liessel – Lierop 1-1 (0-0) Wedstrijd 1, 24-09-2017
 
Lierop begon de competitie met matig voetbal en kwam desondanks met een punt thuis. En met een kater, want nog geen minuut voor het einde van de wedstrijd stond er nog een 0-1 score op het scorebord. Een onoplettendheidje in de defensie bij een vrije trap van Liessel, een leep passje van de Liesselse spits Engels op zijn goed inlopende maatje Vedder en het stond 1-1. Een eindstand die wel recht deed aan het totale wedstrijdbeeld.
 
Na een rommelige start van beide teams nam Liessel het heft in handen, Lierop kwam niet verder dan verdedigen. Met kunst- en vliegwerk, de nodige overtredingen, gele kaarten voor Ralf van de Laar en Nick van de Sluijs en prima keeperswerk van Sjoerd Hooglugt, wist Lierop de Liesselnaren van scoren af te houden. Tegenover meerdere kansen voor de thuisploeg stond slechts één halve kans voor Sander van der Loo die naast mikte. De rust werd met 0-0 gehaald en dat was al heel wat.
 
Na de thee kwamen de Lieroppenaren wat scherper op de puur natuur grasmat en Liessel kakte in. Hoewel het allemaal niet van een niveau was om in de krant te schrijven nam Lierop duidelijk de teugels over en er kwamen kansen. Sander van der Loo knalde van dichtbij over het doel, Ralf van de Laar probeerde met een leuke lobbal de lange Liesselse doelman te verschalken en Tom Raaijmakers was met een kopbal dreigend. Liessel stelde daar weinig tegenover al liet hun invaller no. 7 een grote kans liggen toen hij de uitgelopen Sjoerd Hooglugt al gepasseerd was.
 
Met nog tien minuten te spelen mocht Lierop een corner nemen. De hoge bal werd weg gekopt en viel voor de voeten van Thijs van Heugten die op goed geluk op doel probeerde te mikken maar de bal voor de voeten van Hidde Maas deed belanden. Maas aarzelde niet en tikte van dichtbij binnen, 0-1.
Liessel ging met de moed der wanhoop in de aanval maar creëerde heel weinig. Totdat het handig gebruik maakte van concentratieverlies bij de tegenstander. Lierop mocht nog aftrappen en daarna klonk het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Vane.
Sponsoren
<
>
  Omhoog
Copyright SV Lierop · 2017 · Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop · Privacystatement